Utilaje industriale

Șlefuirea automată a țevilor cu MLW 200 3Z de la NS Maquinas

Mașina de slefuire/finisare a țevilor in mediu umed MLW200 3Z este unul dintre cele mai recente utilaje dezvoltate de NS Máquinas pentru finisarea automată a suprafețelor pe țevi lungi, cu diametru mare. Această mașină poate manipula tuburi de la Ø20mm până la Ø205mm.

Echipat cu sistemul planetar ML, care este încorporat în toate modelele NS Máquinas ML, MLW200 3Z poate asigura că vibrațiile vor fi reduse la minimum prin rotirea benzilor abrazive în jurul tubului în timp ce rolele de alimentare îl transportă prin capetele de finisare. Acesta este ceea ce face ca mașina să fie ideală pentru finisarea tuburilor lungi, cu diametru mare. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu sistemele fără centru, pe un sistem planetar nu există nicio rolă de contact care să sprijine tubul, ceea ce înseamnă că nu se va roti. Acest lucru menține temperaturile suprafeței la un nivel minim, prevenind deformarea materialului.

În ciuda faptului că sunt concepute pentru a prelucra în principal tuburi rotunde, sistemele planetare fac posibilă și finisarea altor produse, cum ar fi tuburile ovale, conice sau găurite, precum și profilele în formă de D. Înlocuirea abrazivelor este, de asemenea, mai puțin consumatoare de timp pe un sistem planetar. La o mașină planetară, sistemele de alimentare sunt integrate în corpul mașinii, ceea ce face reglarea lor mai ușoară decât la un sistem fără centre, unde capul de finisare și sistemele de alimentare —care constau de obicei din mese complexe cu role — sunt echipamente independente care trebuie ajustate separat. Un sistem planetar, atunci când este combinat cu o funcție de stocare a programelor, vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a prelucra doar anumite secțiuni ale tubului și de a decide ce stații vor funcționa prin selectarea parametrilor respectivi pe ecranul tactil dedicat.

Chiar dacă MLW200 3Z este o mașină cu trei stații, NS Maquinas oferă soluții care pot merge oriunde de la una până la șase stații de finisare, atât uscate, cât și umede. Mașinile cu până la trei stații pot fi uscate sau umede, în timp ce modelele cu patru sau mai multe stații sunt de obicei umede, deoarece acestea din urmă tind să genereze mai multă căldură pe suprafața tubului, care trebuie compensată de un sistem de răcire cu apă. Un design cu mai multe stații înseamnă că puteți trece de la o suprafață aspră la un finisaj fin, impecabil și uniform într-o singură trecere. Faptul că nu este nevoie să treceți de două ori același tub prin mașină vă permite să beneficiați de câștiguri considerabile de productivitate.

MLW200 3Z poate veni complet cu sisteme automate de încărcare și descărcare care permit executarea întregului proces de finisare fără operator. Acest lucru crește flexibilitatea productivă a mașinii, în sensul că permite operatorului să efectueze mai multe sarcini. După încărcare, operatorul este liber să efectueze alte sarcini care sunt adesea complementare cu cele ale mașinii, deoarece contribuie la întregul proces de producție.

Este cazul sistemului de încărcare și descărcare tip fascicul NS Máquinas, unde tuburile sunt așezate în loturi pe masa de încărcare și apoi transportate automat prin stațiile de finisare pentru a ieși gata pe cealaltă parte, unde rolele de prindere din cauciuc le vor aduce la o stație de descărcare. Sistemul de tip fascicul oferă economii mari atât în ​​ceea ce privește costurile de manipulare, cât și timpul de procesare pentru tuburi de șase sau chiar doisprezece metri. În plus, o mașină echipată cu sisteme automate de încărcare și descărcare poate beneficia de o automatizare suplimentară prin utilizarea unui panou de control mobil cu ecran tactil puternic și ușor de utilizat, unde funcțiile principale pot fi acționate sau parametrii de lustruire predefiniti selectați pentru utilizare repetată. Acești parametri pot fi ușor programați și stocați în sistem. Acest lucru nu necesită cunoștințe tehnice sau industriale speciale, ceea ce înseamnă că mașina poate fi operată de orice utilizator cu doar instruire de bază despre cum să lucreze cu software-ul.

Este disponibil și un alt tip de sistem automat de încărcare și descărcare, sistemul de tip transportor. Deși impune unui operator să așeze tuburile unul câte unul pe masa de încărcare, acest sistem are avantajul de a menține tuburile complet separate între ele, atât la stația de încărcare, cât și la stația de descărcare, prevenind astfel orice tip de zgârieturi și asigurând un finisaj perfect.

Linia de produse ML dispune de mașini pentru o gamă largă de diametre, cu modele care pot merge până la Ø310mm, de la diametre de până la Ø5mm. Unul dintre motivele pentru care mașinile ML ies în evidență este flexibilitatea lor operațională pe modele mai simple, dar versiunile mai complexe au propriile lor beneficii. Cu cât un ML este mai automatizat, cu atât va putea funcționa mai autonom, ceea ce oferă avantaje productive extraordinare.

Sunt disponibile diferite niveluri de automatizare pentru a răspunde nevoilor unei mari varietăți de aplicații, de la ateliere mici până la producții cu mai multe schimburi în care mașina trebuie să funcționeze non-stop.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *